ICEW Schedule
Home   ·   Schedule   ·   Location   ·   Register   ·   Resources   ·   2014

icew15_text

Schedule

Innovations in Cybersecurity Education 2015
Friday, June 12, 2015
University of Maryland, Baltimore County (UMBC) – South Campus

 Schedule (draft 3-2-15)

9:00am-9:30am Doughnuts and coffee

 

9:30am-9:40am Welcome remarks

 

9:40am-11:00am Session 1 (80 min)

Chris Hoffmeister, USNA, Teaching cybersecurity to all midshipmen
         Junior Permanent Military Professor, Dept. of Cyber Science, United States Naval Academy, Annapolis, MD

usna-logo
 
11:00am-11:10am Break  
11:10am-12:30pm Session 2 (80 min)

 

Steve Morrill, Loyola Blakefield High School, Maryland, Inspiring high school students in cybersecurity as an after school extracirricular activity.

         Director of Technology & Cyber Science at Loyola Blakefield School, Towson. MD

  morrill 100030009
Steve Morrill
12:30-1:30 free lunch [Glenmore Catering] (30 min)

 

Game session for Security Empire

 

1:30pm-3:20pm Session 3 (110 min)

Do twice: speaker in seminar room, hands-on exercise in DPS Lab
Lab exercise – Chris Hoffmeister, USNA
Speaker – Marcell Lee, Cyber competitions

Marcelle Lee
Marcell Lee
1:30pm-2:20pm Part A (50 min)

 

2:20pm-2:30pm break

2:30pm-3:20pm Part B (50 min)

 
3:20pm-3:30pm break cookies and soda  
3:30pm-4:30pm Session 4 (60 min)

 

Alan T. Sherman, UMBC, Educational Cybersecurity Assessment Tools (CATs)

  DSC_4447 Alan A
Alan T. Sherman
4:30pm-5:00pm 

 

Game session for Security Empire

 

Host: Dr. Alan T. Sherman, CSEE Department, UMBC,

Registration is open for ICEW 2015! Please register here.